2013. április 9., kedd

Titkos szabályok,álomlányok és egyéb rémtörténetek

Ennek a posztnak a divathoz nem sok köze lesz, de ez olyasmi, ami már foglalkoztatott egy ideje, mert meglehetősen ferde szemmel nézek a címben is szereplő "hogyan fogjunk pasit azzal,hogy még véletlenül sem viselkedünk természetesen" című könyvekre, magazin cikkekre, amik  teljesen biztosan működő módszerekkel kecsegtetnek, amiktől persze minden férfi a világon meghódítható lesz (jó, nem mind, de akinek egy kicsit is tetszel), mindenki rögtön feleségül akar majd venni, és lógni fog a nyakadon, de jaj ha megszeged, akkor vége az egésznek.


A legismertebb ilyen mű a Titkos Szabályok című könyv, mely több kiadást is megélt már, és valaki kb ugyanezekkel az alapelvekkel csinált egy" Internetes Álomlány tréninget", ami hiába akarja magát egyedinek eladni, egészen pontosan ugyanolyan elvekre épül.
Meglehetősen felháborító, enyhén hímsoviniszta, és néhol teljesen értelmetlen "alapelvek", amik tulajdonképpen arra buzdítják a hölgyeket, hogy játsszák el a jégkirálynőt , hagyják hogy a férfi körbeugrálja őket,de ne adjanak cserébe szinte semmit,  és soha ne essenek ki ebből a szerepből, mert akkor a férfi rögtön kiábrándul.




Hát persze hogy kiábrándul- hiszen ha mindent megfogadsz, amit egy ilyen könyvben leírtak , akkor nem önmagadat adod, és azt ugyan ki szereti, hogyha valakiről kiderül, hogy végig megjátszotta magát? Senki nem akarja, hogy hülyére vegyék, és nagyon elkeseredettnek fog tűnni az a lány, aki csak azért hogy végre legyen valakije ,ilyen cselekhez folyamodik.
 Ha mindent betartasz, amit ezekben a -már bocsánat- szörnyűségekben leírnak, akkor az illető férfi  szerelmes lesz, persze, de nem beléd-hanem az általad felépített képbe, egy érzelmi minimál flegma nőcibe, aki attól izgalmas, hogy nehéz megkapni- de meddig lehet ezt a játékot játszani? És mi lesz ha megunod? Lehet egy életen át színlelni, azért hogy mindenáron férjet fogj magadnak? Komolyan nincs más módja a tartós kapcsolat létrehozásának?  Annyira szörnyű lenne egyedül lenni, amíg nem találkozol a hozzád illővel (mert ilyen van, mindenkinek van!)?




 Természetesen nem mondom, hogy ezek a szabályok elejétől a végégig baromságok. Vannak olyan részei, amelyeket érdemes megszívlelni, de nem azért,hogy ezáltal elnyomd saját magad- a szíved épségének megőrzése érdekében néha szükség van az ismerkedés során "óvintézkedésekre", és olyan dolgokra, amik később-ha létrejön a tartós párkapcsolat- mindkettőtök érdekeit fogják szolgálni.

Megtaláltam az interneten a nagy bölcsességeket címszavakban, úgyhogy ide le is írom őket, némi kommentárral, mi az ami baromság (remélem érezni fogjátok az erős szarkazmust),és mi az amit érdemes megfogadni:remélem ti is jól szórakoztok majd, én a magam részéről elég nevetségesnek találtam sok mindent :D

1. Ne feledd! Rendkívüli vagy!
Ez csak természetes , szerintem ezt mindannyian tudjuk magukról,kérdés hogy képesek vagyunk-e tálalni-és megtalálni azt, aki tudja ezt rólunk és megbecsül érte!
2. Ne szólítsd meg azt a férfit, aki tetszik, és ne kérd fel táncolni!
Ez a szabály ott bukott meg, hogy a szüleim pont így ismerkedtek meg. Apukám nagyon félénk volt,így anyu kérte fel őt táncolni,lassan 30 éve házasok, és nagyon szeretik egymást. Vannak félénk fiúk, akiknek jól jön egy kis bátorítás, mert különben sosem bújnak ki a csigaházukból, ismerd fel az ilyen helyzeteket, és lépj!
3. Ne bámult azt a férfit aki tetszik, és ne beszélj túl sokat!
Sőt,legjobb ha meg se szólalsz, rá se nézel, nehogy megtudja ,hogy érdekled, fordíts neki hátat, és a tarkódból is sugározzon felé a megvetés.
4. Hagyd, hogy a férfi lovag lehessen
Ezt érdemes megszívlelni,ebben az emancipált világban jól esik a fiúknak, ha kicsit vigyázhatnak ránk, neked is jól fog esni, ha például cipelik helyetted a táskádat,ő is örülni fog milyen nagy erős férfiember, és ezt meg is mutathatja neked.
 
5. Ne te hívd telefonon, de hívd vissza ha keresett
És ha ne adj isten nem tudsz odaérni a randira, akkor se, hagyd inkább szerencsétlent 2 órát várakozni,mert milyen ciki már ha a nő telefonál!!!
6. Mindig te fejezd be elsőnek a telefonbeszélgetést!
Feltétlenül,és ha le kellene tennie gyorsan valamiért, akkor tartsd szóval, aztán egy váratlan pillanatban tedd le te!
7. Ha hét közben találkoztatok, a hétvégét töltsd nélküle!
Annyiban igazuk van,hogy az elején nem kell nonstop együtt lenni. Meg amúgy se- ha lenne programod, miatta ne szervezd át soha, ne mondd le a barátnőidet, tartsd meg a programjaidat, és egyeztessetek.
8. Töltsd kellemes dolgokkal a randevú előtti időt
Tehát randi munkanapokon kizárva, vagy mi?
9. Az első, a második és a harmadik randevún tartsd három lépés távolságot!
 
Vigyél egy méterrudat, és mérjed, vagy szerezz egy "veszélyben a szüzességed" jelzőt.
10. Csak lassan engedd közel magadhoz!
Nehogy megharapjon. Viccen kívül nyilván az első randin ne mesélj neki a gyerekkori traumáidról.
11. Mindig te vess véget a randinak!
Ugyanaz vonatkozik erre is,mint a telefonosra- ez egy nagyon idióta szabály!
12. Ne találkozz vele többé, ha a születésnapodra vagy névnapodra nem lepett meg valamivel!
Az első vagy második  randin én nem várnék el ilyesmit, később már viszont tényleg illik. Túlzás elvárni egy pasitól, hogy egy kb vadidegen szülinapjára óriási virágcsokrot vegyen.
 
13. Ne találkozz vele túl gyakran! Heti maximum 3 alkalommal.
Komolyan mérni kell? Annyiszor találkozz vele, ahányszor mindketten ráértek, és találkozni akartok.
14. Az első randin légy tartózkodó!
Ezt írtam már, az első randin nem kell elmesélni az egész életedet, a kiskutyád halálát, és egyéb ilyen dolgokat. Nem mindenki érdemes rá,hogy megnyílj előtte!
15. Ne ugorj fejest az ágyba!
Szerintem az ilyen tornamutatványok nem nyűgözik le a férfiakat :) Komolyra fordítva a szót, akkor szexelj, ha úgy érzed, megérdemli hogy megtiszteld ezzel.
16. Ne mondd neki, hogy mit csináljon!
Márpedig a férfiak többségének néha meg kell mondani, különben semmi nem történik (főleg szexuális téren, most honnan tudja hogy jó neked szegény, ha nem mondod mit csináljon???)
17. Hagyd, hogy minden téren ő tegye meg az első lépést!
Vannak helyzetek,amikor muszáj, de a kezét azért ne kérd meg, hagyd őt férfinak lenni. Ugyanakkor szükségük van néha egy kis iránymutatásra, hajrá!


 18. Ne akard megváltoztatni, úgyse fog sikerülni
Inkább ne randizz olyan férfival akit nagyon meg akarsz változtatni, kis dolgok beleférnek,de ez rád is igaz, kis dolgokat lehet,hogy neked is fel kell majd adnod.
19. Ne fedd fel túl hamar a lapjaidat!
Pókerjátékosok előtt semmiképp!
20. Legyél őszinte, ugyanakkor titokzatos, de semmi esetre se „lila-ködös”
Ezt mind hozd össze egyszerre!
21. Az előnyeidet hangsúlyozd, és más tippek, ha apróhirdetést adsz fel
Nem, majd írd azt, hogy narancsbőrös vagy és kapcsolatfüggő!
22. Ne siess az összeköltözéssel!
Hát lehet,hogy ebben van valami- mi elsiettük, de aztán én voltam az, aki ki akart lépni belőle, a lényeg hogy gondoljátok át nagyon, mielőtt belevágtok,és beszélgessetek arról, hogy ki mit tart fontosnak, beszéljétek meg, ki legyen minek a felelőse, hogy gondolkodtok az anyagiakról, a házimunka elosztásáról, és egyebekről. Ezek fontos dolgok, szép dolog a szerelem, de ezek gyakorlati döntések, amik nélkül a szerelem meghal!
23. A nős férfiakat felejtsd el!
Szerintem ez evidens. Úgyse válik el,vagy ha igen, akarsz az lenni aki szétdúlt egy családot?
24. Ne zúdítsd rá egyszerre a családodat, és más tippek elvált anyáknak
Talán jobb, ha előbb tudja, mi vár rá ha az életed része akar lenni, el tudja dönteni, vállalja-e vagy sem.
25. Az eljegyzés vagy esküvő után se feledkezz meg a Szabályokról
Akkor is csak hét közben találkozzatok, és soha ne hívd fel kedves férjuradat, akkor se ha elfogyott a pelenka!

 
26. Kövesd a Szabályokat akkor is, ha barátaid vagy szüleid ostobaságnak tartják
Nem véletlenül tartják ostobaságnak, kedves szerző!
27. Tartsd be a Szabályokat, és boldogan élsz, míg meg nem halsz
Nyilván csak ezen múlik! 
28. Csak olyan férfit szeress, aki szeret téged
Ha a szívünk így működne, nem lenne boldogtalan ember. 
29. Legyen veled könnyű és boldog az élet!
 Véletlenül se legyenek soha problémáid, nehogy valódi embernek tűnj!
30.Tilos haverkodnunk áldozatainkkal és mindig vegyük őket férfiszámba!. Mi magunk ne viselkedjünk férfiként überelve őket,  ne legyünk harsányabbak és okosabbak!
Nem, egy nő nem lehet okos vagy vicces, vagy harsány, mert akkor nem fog tetszeni a begyöpösödött, hímsoviniszta disznóknak! (micsoda veszteség!!!!)


Szóval zárógondolatként a sok okosság után- azért van szükség néhány egyszerű óvintézkedésre, mert sok hercegnek öltözött béka jár-kel, akikről mi naivan azt hisszük, hogy ők az igazi. Ha minden békának megnyílunk, úgy összetörünk, hogy a végén már félni fogunk a valódi királyfitól is. Épp ezért- óvatosan, körültekintően, főleg az elején!
Ne feledjétek- a női megérzés nem csal- ha úgy érzed egy fiúval nincs rendben valami, akkor az valószínűleg úgy is van.

 


4 megjegyzés:

  1. úristen,ezek a pontok... :D

    VálaszTörlés
  2. hát ez hihetetlen jó :) néha jókat nevettem viszont tényleg van ami igaz, én szívesen olvastam :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát, néhol meredek, néhol hasznos, ezért nem kell betű szerint hinni az ilyeneknek. én azért röhögtem egy jót elsőre,és sokáig gondolkodtam vajon komolyan gondolják-e?

      Törlés