2013. április 1., hétfő

Öltözködési bakik, amiktől felmegy bennem a pumpa

Mivel nem vagyok én divatistenség, hogy eldöntsem mi menő és mi ciki,  arról fogok most írni, mik azok a dolgok, amiket ha látok az utcán, akkor azért kidagad a nyakamon egy kis ér,mert nem fér a fejembe, hogy mégis honnan jönnek ezek az ötletek valakinek,és hogy nem veszik észre, mennyire nem esztétikus,amit viselnek.

I.Leggings, mint nadrág
Szerintem ezer meg ezer helyen leírták már, és sokszor mondogatja mindenki, hogy a LEGGINGS NEM MINŐSÜL NADRÁGNAK. Pont olyan,mintha  valaki egy vastag harisnyában indulna útnak, ami nem átlátszó-ilyet pedig szerintem nem szoktak tenni :)
 Ennek ellenére tele van a város ilyen lányokkal, rövid felsőhöz cicanaci, és hát igencsak látszik a tevepata. A leggings elvileg azért lett kitalálva hogy az ilyen zavarba ejtő "ez most ruha vagy tunika" darabokban ne feszengjünk. A jó felső legalább a cicanadrág képzeletbeli sliccének végéig leér.



II. KamUgg csizma+ csámpás járás
Azért írtam,hogy kamu, mert legtöbbször a fiatal korosztálynál lehet ezt látni, ők pedig gondolom nem nagyon járnak valódi Ugg csizmában. Ezek a csizmák nem tartják úgy a lábat, ahogyan kell, azért aki alapból egy picit csámpás, az ebben a cipőben úgy fog járni,mint egy kisliba.  Nagyon zavaró látvány,ráadásul hosszú távon az egészségnek sem tesz jót- akinek ilyen problémája van, mellőzze ezt a lábbelit.

 
 III. Botladozók a magassarkúban
Senki nem úgy születik, hogy tud járni 10 centis sarkú platformban- de ha így van, ne az utcán tegye meg az első ilyen lépéseket. Így az amúgy szexi magassarkú inkább inkább kínos lesz, ráadásul sérülés is lehet a dologból. Ne akarja elsőnek rögtön a legmagasabb sarkakkal kísérletezni, fokozatosan, szépen, és főleg: gyakorolni otthon! Ha van egy kis időd, járkálj benne körbe körbe a lakásban párszor, 1-2 alkalommal egy héten, hamar meg lehet szokni :)

IV. Nem megfelelő melltartó
Ez is evidensnek tűnik,hogy ne lógjon ki egy elütő színű pánt, de valahogy sokszor ez sem jön össze az embereknek, annyira feltűnően nem,hogy néha tényleg majd kiszúrja mindenki szemét vele. Írhatnám ide a szilikonpántot is,de őszintén szólva jórég nem láttam olyat senkin.

 
 V. Horgolt (?) nyári csizma
 Magában a nyári csizma intézménye is egy rejtély számomra,  de ebből még azért vannak olyanok, amik nem néznek ki rosszul, de ezek a horgolt vagy én nem tudom milyen valamik, amiket néha látok lányokon, forrónadrághoz, komolyan, a világból ki lehet vele kergetni.
 
VI. Zokniszandál
Klasszikus, nem is kell magyaráznom, de szerencsére mostanában főleg kisgyerekeken és időseken látom, náluk még elnézem (valamint találtam magamról egy képet, amin kb 5 lehetek, és zoknipapucs van rajtam,áú!)

VII. Vallási jelképek vagy ehhez tartozó dolgok divatból való viselése
Úgy,mint rózsafüzér, szentképes karkötők, és társaik. Ha nem vagy vallásos, meg divatból hordasz ilyesmiket, ez olyan mintha gúnyt űznél mások hitéből, szerencsére most már kezdenek eltűnni a látómezőmből, szóval talán lassan teljesen kimegy a "divatból"

+1 nem öltözködés
 Kötelességemnek érzem tudatni veletek , hogy attól,hogy van egy gigantikus lenövésetek, az még nem ombre. Ha otthon csibesárgára szivatod a hajad alját,ami amúgy sötét színű: az sem ombre. De ami a legszörnyűbb, hogy fodrászok keze közül is kerülnek ki olyanok, hogy csak pislogok .
Ha ilyen hajat szeretnél, olyan szakemberhez menj, aki már csinált ilyet, és főleg ne kísérletezz otthon a szőkítővel. Az ombre csak akkor szép,ha igényesen van megcsinálva.
 

2 megjegyzés: