2013. május 17., péntek

"Hibáink", mint a boldogulás lehetséges módja

Avagy fölényre törekvés fashionsta módra

Koncentráljunk most csak arra ebben a bejegyzésben, amit a külsőnkben nem szeretünk! Hiszen ebből is annyi van egy átlagos nőnek, mint égen a csillag. Ebben a posztban tehát leginkább azokról a dolgokról fogunk beszélgetni, amiken könnyebb valamelyest "javítani" , és mivel én minden ilyen témát igyekszem öltözködés szempontjából megragadni, így most sem lesz ez másként (azért majd várható a közeljövőben egy kis off-topic bejegyzés is).

Ha csak azt kéne listába szednem, mik azok a dolgok, amik zavarnak a saját külsőmön, az is meglehetősen durva menet lenne, de lássuk.

-Rövid lábak
-Nemlétező mellek 
-Fogak (ide viszont kirakhatom a "folyamatban" táblát)
-Rengeteg pattanásheg
-Túl kicsi szemek

Ha írnátok egy listát ti is arról, hogy mik zavarnak benneteket a saját megjelenésetekben, és ezt megnézné egy olyan ember, aki még sosem látott titeket, valószínűleg egy bányarémet képzelne el ezeket alapján (az enyém alapján biztosan). Egy ide kapcsolódó Dove kampányvideó ébresztett rá arra, hogy ahogy mi nők magunkról beszélünk néha, az annyira kiábrándító, és valami hihetetlen hitelesen tudjuk magunkat valamiféle víziszörnyként  eladni, ha még nem láttátok, érdemes megnézni!


"Változtass, vagy fogadd el!"
A lényeg, hogy a siránkozás az egyetlen dolog, ami biztosan nem vezet sehová. A víziszörny, akinek érzed magad, nem fog megsemmisülni, ha tovább "eteted". Mind tudjuk, hogy a "fogadd el magad" egy olyan dolog, amit nagyon sokan szoktak kedvesen és jóindulatúan tanácsolni, csak éppen meglehetősen nehéz dolga van annak, aki úgy érzi, hogy az a pár dolog, ami nem tetszik, felülírja azokat, amikre büszke.
De ha belegondolsz, lehet, hogy vannak olyan szépséghibák, amik csak a környezeted szemében tűnnek annak, te viszont egész jól megvagy velük. Amit mások találnak esetleg előnytelennek rajtad, de te nem gondolod így, az akkor valójában nem is hiába.   Ilyen nálam például a karikás szemem, vagy hogy alacsony vagyok, esetleg a szemhéjaim közötti enyhe asszimmetria (ha eddig nem vettétek észre akkor zoomoljatok a képekre :D) , ezek olyan tulajdonságok, amiket már többen megjegyeztek (hozzátenném, azért ez nem az udvariasság csúcsa) , de én nem érzem azt,hogy ezekkel komoly gond lenne- ja, vannak, de ne érzem úgy,hogy zavarnák. Ha neked is vannak ilyen apróságok az életedben, akkor részben már mondhatjuk, hogy elfogadtad magad.


 Van néhány olyan hibácska, amire viszont érzékenyebbek vagyunk. A mai világban nem olyan nehéz már korrigálni ezeket. Hajfestés, szőrtelenítés, zsírbontógépek, ilyen-olyan plasztikai műtétek százai vannak a segítségünkre, amennyiben nem tudunk együtt élni valamivel, ami hozzánk tartozik- ezek többségéhez azonban anyagi tőke kell, nem is kevés. Nem beszélve a lelki nehézségekről- el tudunk-e fogadni valami, ami nem hozzánk tartozik, ami lényegében egy "mű" dolog, képesek vagyunk a sajátunkként tekinteni rá, mint a mi testünk és személyiségünk alkotóelemére? Ezért is nem pártolom a plasztikai műtéteket, mert szerintem sokan utána sem lesznek teljesen elégedettek az "idegen testtel" az életükben.

Amiért megdolgozol, az a tied- ha sminkkel, öltözködéssel, fogyókúrával tudod valamelyest javítani az amúgy zavaró pontokat, és ezeket sokkal inkább a magadénak érezheted, hiszen nap mint nap teszel érte- és lehet, hogy ezek közül valamelyik lesz az, amiből később "hátrányból előnyt" kovácsolsz.

Fölényre törekvést mindenkinek! 
Alfred Adlerről már beszéltünk egy régebbi bejegyzésben annak kapcsán, hogy elmélete szerint a társadalmi érdeklődés velünk született tulajdonságunk, amely miatt szükségünk van a társadalom által adott keretre.
A mentálisan egészséges emberi lények életének egyik célja a fölényre törekvés. Hite szerint ha van egy komoly, jelentős hibánk vagy hátrányunk, az életünket arra áldozzuk, hogy ebből később előnyt kovácsolva boldoguljunk a társadalomban ( egy híres példa- Schorbert Norbi túlsúlyos, önbizalom hiányos tinédzserből lett "mindenki edzője")
Azok , akiknek ez sikerül, valószínűleg bármilyen akadályt el tudnak hárítani, ami a boldogulásuk útjában áll.

Az én ilyen jellegű próbálkozásom ez a blog- az öltözködés segítségével próbálom a testi hibáim egy részét leplezni, és ezeket ilyen módon a közönség elé tárni- bár nem hiszem, hogy ebből valaha is megélhetés lenne, de hobbiként mindképp maximálisan kielégítő.
Az, hogy itt vagytok, és ennek a tanúi vagytok, és rengeteg kedves megjegyzés érkezik, nagyon sokat segít ebben- úgyhogy ti is mind benne vagytok a fölényre törekvésemben, köszönöm!

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése