2013. május 28., kedd

A "szeretlek-fiúk" támadása

Ez egy kicsit off-topic bejegyzés, de ez olyasmi, amiről én még nem láttam olyan posztot, ami úgy összefoglalná, meg elkülönítené ezt a férfitípust.
Valószínűleg találkoztatok már ezzel a típussal, ha nem személyesen, akkor valamely barátnőtök által. Meglehetősen könnyű felismerni őket, a viselkedésük ugyanis nem mondható szolidnak.

Megismerkedsz egy fiúval- egy buliban, a facebookon, vagy a buszon, most ez nem lényeges- aki végre mindig felhív, amikor megígéri, és nem az az első dolga, hogy a szexet forszírozza, hanem kedves, figyelmes, romantikus. Szinte azonnal egy párként gondol kettőtökre, minden nap jelentkezik, telefonál, mindig látni akar, amikor ráérsz- minden követ megmozgat, hogy sokat tudjatok együtt lenni, bármit megtenne érted- igen, meseszerű, és talán felmerül benned a kérdés, hogy ez az egész túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Ugyanis  nagy vallomás "szeretlek" nagyjából 1 hét után, vagy még előbb elhagyja száját, bemutat a barátainak, szélsőséges esetben még a szüleinek is, meg akarja ismerni a te barátaidat, és mindig veled akar lenni, mindig azt akarja, amit te, ne adj isten a közös jövőt (összeköltözés,ilyesmik) is szóba hozza.Elhessegeted magadtól a gondolatot, hogy ez túl gyors, és inkább örülsz annak, hogy van valaki, akit végre érdekelsz, és fontos vagy neki. Aztán egyszer csak- lehet, hogy pár hét, de maximum pár hónap után- megváltozik. Hirtelen megritkulnak az addig szakadatlan hívások, nem akar már állandóan veled lenni, aztán jön valamilyen olyan szöveg, hogy "nem így akartam felépíteni ezt a kapcsolatot, nem így kellett volna, túl gyors, meg túl sok nekem ez az egész", "nem veled van a baj, egyszerűen csak túl sok a felelősség nekem, még nem állok készen" mondja ezt az a fiú, aki lelkesen ugrott  bele nagyjából mindenbe, aki ha tiltakoztál, hogy túl gyors ez vagy az, lelkesen mondta, hogy "dehát szeretjük egymást, nem?". Ha ezen mind ismerősek, akkor valószínűleg volt már dolgod a szeretlek-fiúk illuzionista alfajával.


Az illuzionista semmi másra nem vágyik, mint a mindhalálig szerelemre, és valószínűleg erősen szeretethiányos. Nőben is van ilyen- csak mivel ha mi lányok így ráakaszkodunk valakire, azt az illető annyira nem szokta díjazni, nemhogy még adja is alá a lovat- ezért aztán minden potenciális partnerben, kósza flörtben a Nagy Ő-t látja. Könnyű őt belelkesíteni- de olyan magas fokozaton ég, annyira hisz ebben az álomképben, hogy minden kis fellángolás helyére az igaz szerelmet képzeli, hogy aztán ugyanilyen gyorsan ki is ég- és jön a következő Igazi.
Ami szomorú, hogy nem nevezhetjük őt igazi csalónak vagy szoknyabolondnak- a szex itt nem szerepel fő motivációként, csakis az, hogy szeressék, hogy tartozzon valakihez, és amiket mond, nem terveli ki előre, ahogy azt sem, hogyan fogja lapátra tenni "álmai asszonyát", ha jön a nagy kiábrándulás, amit mond, azt akkor, abban a percben 100%ig komolyan gondolja. Épp ezért megteremti pár hétre a tökéletes szerelem illúzióját- de a szürke hétköznapokat nem tudja elviselni.

Érdemes megemlítenem a típus másik, jóval ritkább alfaját is (de nehogy abba a hitbe ringassátok magatokat, hogy minden szeretlek fiú ide tartozik, ez jóval ritkábban fordul elő!). Rendszerint idősebbek, minimum a húszas éveik elején-közepén járnak, és még soha nem volt senkijük így komolyan, maximum egy-két alkalmi dolog, vagy még az sem- az ilyen fiúknak vagy az élsport, vagy a tanulmányaik, vagy a hobbijuk annyira elfoglalta minden idejüket tinikorukban, hogy a lányokat maximum messziről nézegették. Félénkek, óvatosak, ugyanakkor vágynak a szeretetre- de valószínűleg tapasztalatlanságuk miatt nem nagyon mernek ismerkedni. Általában nem azok a nagy dumás fazonok, maximum a baráti körben engedik el magukat. Frusztrálja őket, hogy a környezetükben már mindenkinek van/volt komoly kapcsolata, ő viszont (mivel komolyan veszi az ilyen  dolgokat, és sosem ragadtatja el magát) sosem volt még szerelmes.  Kezd arra gyanakodni, hogy valami hiányzik belőle- hogy neki talán nem is menne. Ha az ő életében megjelenik az Igazi Nő (aki tényleg az, nem csak úgy tűnik, mint az illuzionisták esetében), akkor legszívesebben világgá kürtölné, pokolba az ésszerűséggel, végre,végre szerelmes! Hajlamos tehát elsietni a dolgokat, mivel nem tudja, hogy egy kapcsolatban mit mikor illik, és valahogy szeretné bepótolni az elvesztegetett éveket. Ez a típus legtöbbször el is veszi feleségül az első szerelmét, minek várjak, ha egyszer itt van alapon.
Az ilyen fiúkból kitűnő férj és apuka lesz- ha vállalod a tanítónéni szerepét, és mindent, amit egy kapcsolatban tudni kell, átadsz neki, és te az az "egyemberes" típus vagy, érdemes belevágni, de sok türelmet igényel, ezt tartsd szem előtt.



Miről ismered fel az illuzionistát?

A mai romantikus giccsfilm áradat nem csak a nőkre van hatással,hanem a férfiakra is- az igaz szerelemmel kapcsolatban azt a tévhitet táplálja, hogy minden utcasarkon szembejöhet Ő, hogy teljesen normális ömlengve udvarolni, és szerelmet vallani minden percben, és hogy az átlagos emberek kapcsolatainak is ilyennek kell lennie- az azonban nincs benne ezekben a filmekben, hogy ez milyen ritka dolog- hogy rengeteg tapasztalat, csalódás, vagy csak keresgélés után sem biztos, hogy megtalálod, aki iránt tényleg így tudsz érezni,nem csak beképzeled magadnak.

Az illuzionista hajlamos más téren is ilyen impulzívnak lenni:
-Lelkesen belekezd dolgokba, majd félbehagyja őket (tanulmányok, hobbik)
-Minden iránt tud lelkesedést mutatni
-Folyton új ingereket keres
-A barátai nem nagyon érdeklődnek irántad, amikor bemutat nekik, nem törekszenek arra,hogy megismerjenek, kedvesek, de érdektelenek, mégpedig ha tényleg te vagy az  igazi, akkor kíváncsiak lennének rád, de valószínű látták már ezt a műsort.
- Túl sok exbarátnő (ez mindig intő jel, bármiről legyen is szó)

Mit tegyél, ha összehoz vele a sors? 

Remélhetőleg fel fogod ismerni, ebben az esetben több lehetőséged van:
- Ha annyira nem jön be: MENEKÜLJ,
-Ha alkalmi kapcsolatra vágysz: vágj bele, nem kell attól félni hogy túl komolyan vesz,
-Ha nagyon-nagyon-nagyon szeretnéd őt megszelídíteni:  próbálj rájönni, hogy átmeneti-e nála ez az állapot ( komoly kapcsolatok szakításai után előfordulhat, hogy egy amúgy átlagos fiú hirtelen illuzionistává változik, és pirongva bevallom, én is szeretlek-lánnyá változtam pár hétre miután a volt élettársammal szakítottam, a sráctól azóta bocsánatot kértem, és remélem, hogy nem bántottam meg nagyon), vagy ez már régóta tart nála.

Ha átmeneti, csak várj. Előbb-utóbb fel lesz készülve egy normális kapcsolatra- persze nem biztos, hogy veled, de egy próbát megér, ha nagyon komolyan érdekel. Ne nyomulj, csak legyél ott a kép sarkában.

Ha alapból ilyen (illetve egy kor után azért szokás ezt kinőni, de ez akár évtizedekig tarthat), akkor változtass a játékszabályokon- de ne úgy,hogy nem veszed fel,ha hív, vagy játszd az elérhetetlent (igen, ez is egy módszer, amivel még jobban magadba bolondítod, és ezzel meghosszabbítod a kapcsolatotokat, egy rekordot ezzel kapcsolatban egy barátnőm állította, aki 8 hónapra elhúzta a szeretlek-fiút drámát.)  . Tudasd vele,hogy igen, benne vagy a buliban, igen, érdekel, de te szabod a szabályokat- semmi sietség, semmi ömlengés, minden menjen úgy, ahogy egy átlagos kapcsolatban, lassan, lépcsőfokról lépcsőfokra. Ha belemegy a játékba, és komolyan megismer, mielőtt nagy dolgokra szánja el magát,tudni fogja, hogy mit vállal, hogy ki is az a lány, akivel ezeket a lépéseket megteszi (mert két hét alatt ugye annyira nem lehet megismerni a másikat). Így el tudja dönteni, tényleg akarja-e, és ebből akár tartós dolog is lehet- ha összeilletek, természetesen.
Hogy ez biztos módszer-e? Nem. Nincs biztos módszer, de ez müködhet.

A legbiztosabb(csak vicc):


 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése