2013. szeptember 20., péntek

Létezik még IN és OUT ?

Már nyár közepén elkezdtem nézegetni, hogy idén őszre-télre mit ajánlanak a kedvenc divattervezőim, és persze néhány összefoglalót is, hogy más tervezők munkáját is szemügyre vegyem, és valahogy végig az az érzésem volt, hogy várjunk csak, nem lehet,hogy véletlenül a 2012-es évit néztem újra? Minden annyira hasonló, ha a skót kockákat nem nézzük,  nem sok újdonságot fedeztem fel.

Az üzletek kínálatai sem változtak- motoros dzsekik és csizmák, bőrnadrág, ballonkabát, a széles karimájú kalapok, amiket egy éve a dsquared2 kollekciójában csodálhattunk, még mindig folytatják hódító útjukat, mit sem törődve az idő múlásával.
Persze tudjuk, hogy az Inditex üzletek egy icipici lemaradással küzdenek, de én azt látom,hogy maguk a tervezők is az adott kaptafát "gondolják újra" több kollekción keresztül.

Időtlen lett a motoros dzseki- Jason Wu,2013 ősz/tél


Míg régen egyik szezonról a másikra szinte csupa újdonsággal találkozhattunk, addig mostanra bizonyos motívumok szinte kiirthatatlannak bizonyultak- ez abból a szempontból jó, hogy nem kell lecserélni mindenünket, ha naprakészek akarunk lenni (bár értelmes, és kevés pénzzel bíró emberek amúgy sem teszik), és épp ezért, valamelyest a végtelen pazarlásnak is "beintenek" a kreátorok.

Manapság rengeteg neves tervezőt ismerünk, és mindannyian külön utakon járnak, mi pedig ízlésünk és meglévő ruhatárunk alapján akár azt is elmondhatjuk, hogy az aktuális trendet követjük, miközben az elmúlt 2-3-4-5 év darabjait viseljük. A különböző kollekciók stílusai akár szöges ellentétben is állhatnak egymással, ebben a szezonban remekül megfér egymással a Dolce&Gabbana bizánci pompája, és Céline időtlen minimalizmusa,  a Saint Laurent punk újraértelmezése, és mindezek az irányzatok valamilyen formában már évek óta részét képezik az éppen  aktuális divatnak.

Bizánci káprázat D&G 2013 ősz/tél

Minimalista,mégis különleges-Céline, 2013 ősz/tél
Azt már megszoktuk, hogy mindent szabad, és semmi sem tilos- nincsen már "DO" és "DON'T", color blocking, print blocking, kiegészítő felhalmozás, ezek már mind megengedettek, a divat már régóta felborította a saját szabályait, hordhatsz kertésznadrágot zakóval és tűsarkú cipővel, az értetlenkedőkre pedig csak finoman csóválod a fejedet, hogy hát igen, ők nem értenek a divathoz, a megfelelő emberek pedig biztosan értékelik a kis öltözködési fricskádat.
Most viszont itt az ideje, hogy ne hallgass azokra, akik azt mondják hogy "de hát az már két éve kiment", mert lassan már nem létezik ez a kifejezés- mindig fogsz találni olyan tervezőt, aki a te kedvenc darabodhoz hasonlókat ajánl az aktuális szezonra- arról nem is beszélve, hogy ami jól áll az bizony örök sláger, mert a magabiztosan viselt ruha 100%, hogy soha de soha nem lesz "OUT".

Color blocking különböző 2013-as őszi/téli kollekciókban
Nektek mi a véleményetek erről? Szerintetek van ezeknek a kifejezéseknek létjogosultsága?


5 megjegyzés:

  1. A címhez: hogyne létezne! http://www.in-n-out.com/ A kedvenc burgeresem. :) A csokis shake isteni, és friss alapanyagokat használnak mindenhez.

    Bocs, tudom, nem pont erről szól - az egyébként kiváló - cikk. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nagyon vicces kommment :D
      még sosem hallottam erről a helyről ,de jól hangzik !

      Törlés
  2. A műbőr dzseki tényleg sosem megy ki a divatból, ahogy a ballonkabát sem (nem véletlenül, ami szép az szép). Szerintem annyi különbség azért van idén, hogy a bőrkabátokat elég rendesen telepakolják szegecsekkel, a ballonkabátok pedig egyre színesebbek lesznek.
    Kifejezetten örülök annak, hogy egyik évről a másikra nem változik drasztikusan a trend, sőt azt se bánom, ha kicsit visszaugrik az időben és újra divatba jönnek a retro ruhadarabok, persze csak a jó ízlés határain belül. Szóval amég nem lepik el a trapéznadrágok a boltokat, addig nincs nagy baj.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A műbőr dzseki tényleg örökzöld ,de ez a motoros fazon csak pár éve lett nagy dili, gondolom az a titka hogy kényelmes ,és sokféle stílushoz megy :)
      Amúgy szerintem is örömteli a változás

      Törlés
  3. Szia!
    Azért írok,mert díjat kaptál tőlem! http://marlenkablog.blogspot.hu/2013/10/liebster-award-dijat-kaptam.html
    Nagyon tetszik a blogod,csak így tovább!! :)

    VálaszTörlés